News Archive
Chicago SOFA Sanat Fuarı'nda üç bayan sanatçımız Türkiye'yi temsil etti
Hurriyet USA, 06.11.2009

Turkish Cultural Foundation'ın (Türk Kültür Vakfı) davetlisi olarak SOFA Sanat Fuarı'na katılan başarılı sanatçılarımız Emel Vardar, Ebru Döşekçi, Ebru Yılmaz ve Süleyman Saim Tekcan heykel ve baskı resim sanatlarını tanıttılar.

Geleneksel 16'ıncı SOFA Sanat Fuarı Chicago Navy Pier'de sergilendi. Dünyanın en büyük sanat fuarları arasında olan SOFA Sanat Fuarı'na 12 ülke ve 68 seçkin Amerikalı sanat galerisi, koleksiyoner, müze ve sanat kurumu temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Kenan İpek, Muavin Konsolos Azize Sargın ve Türk Kültür Vakfı Danışmanı Nurten Ural düzenlenen açılış resepsiyonuna katıldılar. SOFA Sanat Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden sanatçıların eserleri hakkında bilgiler alan İpek, SOFA'da Türkiye'yi başarılı şekilde temsil eden sanatçılarımızı tebrik etti.

Kadın figürlerinin zarifliğini mükemmel bir şekilde işleyen, Avrupa ve ABD'den sonra Çin'de de bir sergi açacak olan sanatçımız Emel Vardar, kadın figürlerinden oluşan heykel ve büstlerinde kristal, cam, bronz ve paslanmaz çelik kullandığını belirtti. Vardar, "Kullandığım malzemeler soğuk olmalarına rağmen heykellerimi yaparken duyguların sıcaklığını, sevginin dili ve sevginin gücü ile aktarmaya çalışıyorum. Kadınların güzelliğini, kırılganlığını ve duygusallığını anlatırken aynı zamanda kadınların gücünü vurguluyorum" dedi.

Özellikle duvarı delip geçen heykel formlarının tamamlanmasını izleyicilere bıraktığını belirten sanatçımız Ebru Döşekçi ise, "Krom, bakır ve polyester ile çalıştım, renkli , yumuşak hatları, uçacakmış veya yerinde duramayacakmış hissini veren heykeller yapmayı seviyorum" dedi.

Genç sanatçımız Ebru Yılmaz'ın başlangıçı ve bitişi kendi içinde olan sanki yaşamı tanımlayan ritmik hareketleri ile zaman ve mekan arasında seyahat eden ahşap heykelleri de ilgiyle izlendi. Özgün baskı resimleri sanat fuarında sanatseverlerin ilgisini çeken sanatçımız Süleyman Saim Tekcan ise işlerinin yoğunluğu nedeni ile fuara katılamadı.

Turkish Cultural Foundation Genel Direktörü Güler Köknar, "SOFA Sanat Fuarı sadece sanat eserlerinin sergilendiği bir yer olmanın otesinde sanatçıların, seçkin galerilerin ve koleksiyonerlerin birbirleriyle tanışma fırsatı buldukları bir yer. Standımıza ve Türk sanatçılarına gösterilen ilgiden dolayı son derece mutluyuz." dedi.

Türk modern sanatını ve sanatçılarını yurtdışında tanıtmaya destek olmak amacıyla 3 yıldır SOFA Chicago ve New York fuarlarında stand açan Turkish Cultural Foundation, halen bu fuara katılması onaylanan tek vakıf olma özelliğini taşıyor.

Source : Hurriyet USA
 
Flag Counter